Τελευταία Νέα

Ο Παγώνης στην πίτα των Απανταχού Παντειχιανών « Ο Άγιος Γεώργιος»

Στους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν κάθε άνθρωπο με την ιδιαίτερη πατρίδα του και τον συντροφεύουν μέχρι το τέλος της ζωής του, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στην εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Απανταχού Παντειχιανών “Ο Άγιος Γεώργιος”, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στο Πνευματικό Κέντρο.

Στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, μετά την κοπή της βασιλόπιτας, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην πορεία των Παντειχιανών, που ξεκίνησε από το Παντείχι της Κωνσταντινούπολης.  Τόνισε ακόμη ότι η πατρίδα του καθενός είναι ιδιαίτερη και τον συνοδεύει παντού, όπως και ο θεσμός της οικογένειας. “Στις ιστορικές περιόδους που το Έθνος ήταν ενωμένο, μεγαλουργήσαμε – είπε ο κ. Παγώνης – ενώ αντίθετα όποτε επικράτησε φατριασμός και πολιτικός διχασμός, δοκιμάσαμε απογοητεύσεις και ζήσαμε εθνικές καταστροφές”.

Στο μεταξύ, με αφορμή τη βράβευση παιδιών που αρίστευσαν στις σπουδές τους, ο Δήμαρχος συνεχάρη τη Διοίκηση του Συλλόγου για την πρωτοβουλία της και τόνισε ότι στη ζωή δεν είναι μόνο η βιομηχανία και το εμπόριο, αλλά και το ανθρώπινο κεφάλαιο. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι πρέπει να είμαστε η κοινωνία των αρίστων και να βάζουμε ψηλά τον πήχη.

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επεσήμανε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή, παρότι οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες, προσπαθεί να ανταποκριθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε Δημοτική Ενότητα.

Στο πλαίσιο αυτό διευκρίνισε ότι στο Καλοχώρι – Παντείχι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα, ελήφθη απόφαση για ίδρυση Μουσικού Λυκείου, ως συνέχεια του Μουσικού Γυμνασίου που ήδη λειτουργεί και σύντομα θα εγκατασταθεί εργολάβος για την αποκατάσταση τμήματος του παραλιακού μετώπου στον Φάρο Αυλίδας. Επιπλέον, σύντομα θα ξεκινήσει μελέτη για την αποκατάσταση του συνόλου του παραλιακού μετώπου, μήκους 6 χλμ.

P1190198

Το Evia Kosmos στο Facebook

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Κύλιση στην Αρχή
Eviakosmos.gr Designed By HarisPap Istodimiourgies.gr